tisdag 24 februari 2009

Semester

Jag, Marie och Lina har dryga en veckas semester och inledde den med Fiesta de Conmadres i torsdags. Nufortiden en fest for alla kvinnor i Bolivia och under denna dag ska de bli uppassade av mannen. For oss var det en fest med mycket ol, boliviansk dans till livemusik i en lyxvilla och gentlemansfasoner fran grabbarna. Roligaste kvallen hitills i vart alskade Cochabamba.

Dagen efter pa fredagkvallen bar det av i nattbuss till Oruro for karneval! pa latinamerikas 2:a storsta. Det gick ut pa att sitta pa en laktare med hur mycket folk som helst och kolla pa det fargglada och dansande taget fr 8 pa morgonen till 2 pa natten, och samtidigt bli utsatt for kastade vattenballonger och bli nersprutad med skum. Sa en regncape var obligatorisk, speciellt som den gringita man ser ut som. Vi var lite besvikna pa att jag blev fickranad och att man inte fick vara med och dansa nere pa gatan utan bara titta pa karnevaltaget. Det blev det dock andring pa sondagen, da alla fick delta. Sa vi utrustade oss med vattenballonger och regnkappa sedan borjade vattenkriget och dansen i sporegn och hagel! fram tills kvallningen da vi tog nasta nattbuss till Uyuni (3760 m over havet), dar vi befinner oss nu. Tanken var att komma hit i mandags och sedan hoppa pa forsta tour ut till Uyuni saltoknen. Det var dock svarare an vi trodde, da mandag och idag- tisdag ar roda dagar. Sa vi kan inte ta ut pengar och det finns ingen bensin i byn dvs vi ar fast har, men bara tills i morgon.
Hitills i Bolivia har vi inte stott pa speciellt mycket turister, men har i Uyuni kryllar det av dom. Hela staden ar uppbyggd pa turism, kanske inte sa konstigt nar regionen Potosi har sa mycket vackert att erbjuda. Sa aven vi ska hoppa pa en 3 dagars tour i morgon som tar oss till saltoknen,fargade laguner, varma kallor och en vulkan. Sedan hoppar vi av touren pa gransen Chile/Bolivia for att ta taget ner till Antofagasta for att bada i Stilla havet och forlanga varat visum. Harligt blir det! Sedan bar det av till Cochabamba igen for att traffa hela klassen samt 2 respektive.

3 kommentarer:

Rosen sa...

jag har bokat planeta de luz torsdag och fredag istallet. Vi hinner ju tillbaka till koa pa kvallen och sen kanske den dar anarksitfotbollsturneringen pa lordan.

Anonym sa...

ja snart ses vi antligen! jag och alex har saknat er ska ni veta

Anonym sa...

Spenderade själv ett halvår i Quito och blev dödsförälskad i Sydamerika, Ecuador, Anderna...rubbet!

Pluggade lite spanska där? Hur går det för dig? Kan du inte skriva lite om hur det är att lära sig spanska. Kan tipsa om www.natkurser.se/sprakkurser/spanska.php för att lära sig på nätet (för de som inte har ynnesten att bo i Bolivia!).