fredag 16 januari 2009

1000 people killed in Gaza

Idag kan man lasa i dagstidningen La Razon i Bolivia, att Evo Morales avbryter alla diplomatiska relationer med Israel och att han kraver att presidenten Shimon Peres blir av med sitt fredsnobelpris som han fick 1994.
Aven i ovriga Latinamerika visar folket sitt stod for folket pa Gazaremsan; genom stora demonstrationer, Hugo Chaves har kastat ut Israels ambassador och Colombias utrikesminister har bett Israel att sluta med sin militara aggression.
Latinamerikagrupperna i Sverige har med ovriga organisationer skrivit ett oppet brev till Sveriges regering dar de fordommer Israels massaker och ber om agerande. Se Latinamerika.nu
Forra aret var Israel det land som hade mest formanliga handelsavtal med Sverige. Undra om Carl Bildt och gubbarna vagar ta stallning och andra pa det?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att ni ocksa har uppmarksammat att Morales bryter med Israel. OM bara Sverige kunde tanka sig att vara lite mindre neutrala. Just nu laser jag "Chockdoktrinen" av Naomi Klein, fy fan vad saker som lader kan stalla till emd for varandra, eller snarare, nagra enstaka maktiga personer i det landet...

Anonym sa...

Mer an tusen dodade under "Gazakrigets" 21 dagar... (enligt DN) hoppas att de gor nagot at situationen snart!