lördag 17 januari 2009

Vad vi gör på ABC

Jag och David praktiserar på folkbildningsorganisationen ABC, som har sitt kontor mitt i Cochabamba på hårt trafikerade calle 25 de Mayo. ABC är systerorganisation med ABF och får ekonomiskt stöd av dem.


Var chef Don Juan och en kollega Fanny

Idag har vi avslutat vår första arbetsvecka med att åka till byn Villa Rivero. ABC ska starta en filial där med olika projekt som förhoppningsvis kan pågå i 4 år. Vi pratade med en man på kommunen i Villa Rivero, och han har organiserat en grupp kvinnor som har startat ett microföretag där de bakar stora mängder bröd varje vecka som de sedan säljer till skolorna i byn. Projektet är mycket lyckat och har skapat flera arbetstillfällen och ny kunskap och gemenskap. Nästa steg i företaget är att de vill börja baka med lokalproducerat mjöl, ekologiskt, och även köpa en ny ugn. De har även idéer om att sälja varor som stickade sockor och tröjor till Europa och vill gärna ha hjälp av oss med marknadsundersökning och info om ekologisk odling. Något som de förmodligen har stor koll på själv. De önskar även att vi ska göra en workshop om recycling av plastpåsar på de 2 skolorna i Villa Rivero. I Bolivia köper man i stort sett allt i påsar och efter bruk kastas många i naturen.

Vi har även börjat planera våra 4 månader här i Cochabamba. På listan att göra finns workshops på skolorna, där vi ska informera om faran med att kasta engångsbatterier i naturen. Vi ska hålla i engelskalektioner, skriva i och göra en alternativ tidning om miljön och vi ska göra undertexter till deras storsatsning till film ”No veo España” som ska ha premiär i flera länder bl. a. Sverige.

1 kommentar:

Anonym sa...

aaah allting later enormt intressant, lite ekologiskt brod inne i staden skulle inte heller vara fel...!